Обхватът на разследването срещу премиера Риши Сунак се разширява. Това става

...
Обхватът на разследването срещу премиера Риши Сунак се разширява. Това става
Коментари Харесай

Обхватът на разследването срещу Сунак се разширява

Обхватът на следствието против премиера Риши Сунак се уголемява. Това излиза наяве от последния лист с отворени запитвания, оповестен на формалната страница на Народното събрание през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Разследването за това дали Сунак вярно е заявил дяловото присъединяване на брачната половинка си в компания за грижи за деца, която може да се облагодетелства от новата държавна политика, стартира на 13 април.

Комисията дава отговор за кодекса на държание на Камарата на общините и проверява всички хипотетични нарушавания, съобщи през днешния ден.бг.

Разследването е било разширено на 20 април, с цел да обхване частта от кодекса, която гласи, че членовете на Народното събрание не би трябвало да разкриват детайлности за каквото и да било следствие на комисията.

След като следствието беше оповестено обществено, представителят на премиера удостовери, че то е обвързвано с компанията за грижи за деца и увери, че дяловото присъединяване на брачната половинка на Сунак в " Кору кидс " е транспарантно заявено.

" Няма да злоупотребявам какво изследва или не изследва комисията ", съобщи през днешния ден представителят на Сунак, запитан за удължаването на следствието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР